Blog

Dárkové pytlíčky ušité za pár minut

30. 5. 2021

Dárkové pytlíčky...možná si říkáte, proč mě napadlo natáčet video zrovna na toto téma. To vám snadno vysvětlím. Chystala jsem dárek pro kamarádku a prostě jsem nebyla spokojená se žádnou papírovou dárkovou taštičkou v obchodě a navíc jsem dárek potřebovala strčit do kabelky, aby to bylo opravdu překvapení. Tak jsem nakonec vybrala látku a pytlíček na dárek ušila. A protože se líbil a nadále slouží své majitelce v kabelce jako sáček na psací potřeby, řekla jsem si, že možná i vám přijde vhod!

Je to šití opravdu na pár minutek, látku můžete mít skoro jakoukoliv - novou i recyklovanou. Zavazovaní může být stuhou nebo jakoukoliv šnůřkou, provázkem, prostě přesně ve stylu obdarovaného. Samozřejmě můžete sáček vylepšit vaším oblíbeným způsobem nebo tím, co potěší budoucího majitele či majitelku. Na vrchní látku si po ustřižení podle střihu můžete našívat kraječky, aplikace, vyšívat, našívat korálky nebo třeba i kreslit či malovat textilními barvami. Jen je rozhodně nejpraktičtější všechno zdobení udělat dopředu a pak sáček jen sešít. 

Z mého úhlu pohledu jsou tyto sáčky dobrým řešením i na vánoce. Osobně nejsem zrovna příznivcem hromady balícího papíru, který se pak již nevyužije. Takový sáček si můžete ušít i na spoustu drobností, které nosíte v kabelce, nebo je třeba potřebujete šikovně sbalit do batohu či kufru na dovolenou. Fantaziii se meze nekladou ;o).

Pokud budete sáček šít na konkrétní dárek, krabičku nebo třeba láhev, nezapomeňte si vše dobře změřit a připočítat vůli, aby se dárek do pytlíčku pohodlně vešel. 

Nákres střihu máte připravený ke stažení TADY.

Videonávod najdete samozřejmě i na YOUTUBE.

Ať se vám pytlíčky hezky šijí a ať udělají obdarovaným radost.

Přeji kouzelné a tvořivé dny

Vaše Dana

Komentáře (0)